Låt inte betygen styra ditt liv!

I den är videon ger den mycket talangfulla spoken-word artisten Suli Breaks sitt perspektiv på skolsystemet, betyg och varför så många talangfulla och smarta människor motarbetas av ”systemet” – jag kan inte annat än och hålla med.

När jag först såg den här videon för många år sedan, jobbade jag inom skola med barn i behov av extra stöd – något som man dessvärre ofta benämner som ”problembarn” i mer oförstående kretsar. Det var frustrerande att se hur skolan behandlade barn som inte klarade av att passa in i skolans linjära, likväl den frustration som uppstod inom en då man som individ kände sig konstant motarbetad av den miljö man var i.

Framtidens skola är individanpassad på en nivå som de flesta av oss knappt ens kan drömma om. Där barn, ungdomar och vuxna ses som unika, där de får möjlighet att blomma ut sina styrkor och samtidigt lära sig täcka upp sina svagheter. Vi alla föds olika, har olika förutsättningar, talanger och svagheter. Det är hög tid att börja bryta sig loss från skolnormen och få ett fungerande skolsystem – istället för att genom diverse åtgärder (som jag ej kommer nämna av diplomatiska skäl) försöka tvinga individer att passa in i ett destruktivt system.

Har du egna erfarenheter som videon eller texten har ovan tar upp? Dela gärna med dig i kommentarerna nedanför!


Stöd gärna bloggen via Patreon och följ mig på Facebook och Instagram
728 X 90

 

Du kanske också gillar

No Comments

Lämna en kommentar