Vad händer när man tror på sig själv?

Makalösa saker sker i livet när man börjar tro på sig själv.  Tidigare omöjliga hinder blir plötsligt möjligt,  man börjar omfamna sina drömmar och lever livet med mindre rädsla.
Sedan så länge har min självkänsla varit sviktande och i sämsta fall obefintlig, motsatsen till att tro på sig själv. Vad det bottnar i är förmodligen miljön jag vistats i,  samt svårigheten att finna tillhörighet bland andra.  Min självkänsla byggdes från ett perspektiv upp på internet, där jag bl.a. Ägnade mycket tid åt cannabis-aktivism,  men för att ha hela kakan gäller det att leverera i verkliga världen.  Och där har självkänslan varit låg, inte minst för ens överambitiösa ambitioner,  stress-kollapser,  trauman och komplex.
Under flera år har jag jobbat på diverse bitar som gjort det svårt att öka sin självkänsla.  Allt ifrån skönhet till att omfamna ens intellekt, eller behovet att uttrycka sig. Det jag kommit fram till nu är att en hälsosam kropp medför ett ökad tro på sig själv. Det finns forskning på att fysisk hälsa bidrar till en högre mental styrka.  Vilket är av högsta vikt när det kommer till att tro på sig själv!
I allt för många år har jag drabbats av varierande hälsoproblem.  Ångest,  socialfobi,  illamående och kräkningar, apati osv.  När jag velat ta tag i mig själv har jag fått en käftsmäll som fått mig att ramla bakåt. Nu efter alla år av prövningar gällande mat, stress och diverse psykiska problem har jag fått svar, insett mina begränsningar och behov.
Jag är redo att börja tro på mig själv och inte endast mina visioner.  Det kommer krävas små steg på alla fronter, kanske blir det enkelt, men förmodligen blir det en berg-o-dalbana som mot slutet planar ut något. Att väva ihop hälsa, sysselsättning,  intressen, socialt-umgänge är för mig en vetenskap. En svår-beräknad ekvationen som krävt år av prövningar för att hitta fungerande svar.  Det kommer bli en intressant resa,  skillnaden från förr är att jag kommer be om hjälp.
Det är en själv som måste ta stegen,  men andra kan vara där för att lysa upp vägen.  Ibland behöver man famla i mörkret,  men att göra det i onödan leder bara till onödiga prövningar.
Peace

Stöd gärna bloggen via Patreon och följ mig på Facebook och Instagram
728 X 90

 

Du kanske också gillar

No Comments

Lämna en kommentar