Skrivandet är min livlina

Skrivandet är ett verktyg för att hantera mitt liv. Det har dock inte alltid varit så. Det var under en kärlekssorg för många år sedan gjorde att jag började skriva. Det blev poesi av mörkaste rang, en sista utväg för att inte gå under.

När sorgen sakta men säkert sjönk bort började jag må bättre och slutade att skriva, jag tyckte att det var lite töntigt. Livet blev dock inte lättare för det, min insiktsförmåga ökade kontinuerligt med åren och med det även min depression. Jävla informations-ålder! I många år var jag starkt deprimerad och hade dödsångest. Efter att sugit i mig information om hur vår planet fungerade så insåg jag att den höll på att braka samman, det var jävligt pessimistisk och tuff period. Nu för tiden väljer jag att fokusera på det positiva, då negativa-tankar kraftigt begränsar möjligheterna till förändring.

Tidigt i mitt skrivande så märkte jag hur det ibland fick mig att släppa jobbiga tankar. Det gjorde att jag började fundera om skrivandet kunde användas som ett verktyg i mitt liv, för att få ut känslor och jobbiga tankar. Kanske kunde man till och med lära sig något? Jag köpte en skrivbok och började plottra ner allt som snurrade i huvudet och nu några månader senare är skrivandet en självklarhet i mitt liv. Det är en otroligt viktig livlina i mitt liv för att klara av alla livets prövningar, för att kunna självreflektera och kunna växa.

Skrivandet är min personliga oas där jag får ur mig tankar ocensurerat. Har jag haft en tuff dag, skriver jag oftast om det. Jag känner hur hjärtat börjar slå snabbare, hur andningen stramat åt och allting blir intensivare. Det är som jag upplever det hela igen genom meningarna bildas på pappret, efteråt känns det ofta otroligt skönt, allt som oftast får jag en insikt som bjuder på perspektivs-skiftningar. Det gör att mitt liv inte längre fylls med lika många oro-väckande tankar. Tankarna finns där, men på pappret i den stängda boken.

Efter ett tag märkte jag dessutom att med skrivandet så kunde jag kontrollera mitt tankeflöde. Rörde sig pennan långsamt så saktades mina tankar ner, rörde den sig snabbt blev tankarna och måendet allt mer intensivt. Det jag skriver kan vara allt från totalt trams, poesi, hur dagen varit, något om en människa eller situation, eller berättelser och texter med mening.

 

Hur använder du skrivandet? Skriv gärna ditt svar i kommentarsfältet 🙂


Stöd gärna bloggen via Patreon och följ mig på Facebook och Instagram
728 X 90

 

Du kanske också gillar

No Comments

Lämna en kommentar