Hur börjar man att skriva?

Genom åren har skrivandet förvandlats för mig: Från att långsamt mata ut ord, till maskingevärs-smattrande textrader på löpande band. Från att det tog evigheter till att få ihop minsta antal ord till en skoluppgift, för att sedan fylla sidor med text på bara några minuter. Så hur börjar man att skriva egentligen?

Att skriva snabbt har sina för- och nackdelar. Att multi-taska internetanvändande med en smattrande hög hastighet skrivhastighet är inget jag kan rekommendera. Varje dag skrev jag tusentals ord om dagen. Det började tidigt på sidor som Flashback för att sedan gå över till Facebook-heroinet. Det var min lägsta punkt i livet Jag satt stilla framför datorn, okapabel att få i mig mat och knarkade Facebook dag in dag ut. Sen kom ordens och texterna underbara magi och som började leda mig ut ur den mörka grottan, ut mot världen och lyckan. Skrivandet lättade de emotionella bördorna och livets gåtor visade sig vara belysta vägar och inte mörka gränder fyllt med total ångest.

Skrivandet är min förstnämnda kreativa-passion. Tidigare har jag trott att det var ritandet, men inget ger mig sådan stimulans och sinnesfrid/sinnesuppryckande upplevelser som att skriva. Jag har fortfarande problem med att förhålla mig till ämnet och sedan jag började skriva låtar/poesi att inte sväva iväg. Jag har utvecklat en rutin att skriva varje dag. Det behöver bara vara några rader, en låt eller kanske början på en text.

Genom att skriva har jag fått svar på väldigt mycket, jag har sett brister i mig själv som tidigare varit gömda. Jag har vågat vara ärligare mot mig själv, men än idag så tar det emot att skriva vissa saker. Att erkänna för sig själv att det faktiskt är så. Då är ett fiffigt verktyg att skriva poesi istället och baka in sanningen i lustigt formulerade meningar. Innerst inne är jag rädd för att någon ska läsa mina texter och undra vad fan det är för människa.

Alla som bär på svåra saker inom sig, som tagit sig igenom livet fast man stått på kanten nära att falla ner, ni som är förvirrade och vilsna. Res in i er själva och börja skriv, måla en bild eller spela musik. I en tid då folket aldrig har mått sämre, har det aldrig funnits ett sådant starkt behov av att uttrycka sig.  Ta vara på chansen.

 

Peace

Stöd gärna bloggen via Patreon och följ mig på Facebook och Instagram
728 X 90

 

Du kanske också gillar

No Comments

Lämna en kommentar