En orelaterad text om Svartsjuka

Svartsjuka stannar upp den personliga utveckling och skapar slitage i relationer. Det gör så framstegen hastar sig fram, samtidigt som relationen infekteras på andra fronter. Vilket i slutändan kan förstöra allt.

Det går att ta sig över, ibland behöver du få insikt genom en annans insikter, eller jobba på problemet tillsammans. Samtidigt är det din känsla och ditt ansvar. Fråga dig själv vad svartsjuka gör med dig själv. Får du ångest? Känner du dig arg och frustrerad? Börjar du försöka ännu mer för att kärleken ska presenteras i överflöd, samtidigt som svartsjukas förskjuts så långt in som möjligt? Det går inte att förtränga svartsjuka, den kommer förr eller senare sippra ut och korrodera relationen.

Svartsjuka är ingen bra känsla, det gör så kroppen pulserar av oro, lungorna kramas om och magen bränner. Det är vad som kan uppstå om svartsjukan fullständigt befäster sinnet, skulle den försvinna för en stund blir andningen normal, kroppen slappnar av och sinnet fylls av ett inre lugn. Det blir en inre kamp för att svartsjukan inte ska blossa upp återigen och ta över. Det är jobbigt att kämpa, men det är desto jobbigare att gå runt och vara svartsjuk.

Två saker för att minska svartsjukan är att identifiera roten och acceptera den. Det andra är att reflektera över vad som händer med kropp och själ, samtidigt som man försöker se vad som händer med relationen när svartsjukan tar över. Det är otroligt jobbigt att vara svartsjuk, känslan dränerar en på energi och förstör. Det är alltid värt att göra sig av med känslor, mönster och handlingar som orsakar negativa påföljder. Det gör man enklast genom att applicera nya vanor av mer positiv natur, det sker oftast inte gör över en natt. Men genom att sträva efter det öppnas möjligheter ut ur upp, allt inom sin tid.

I mitt fall har svartsjuka lett till att relationer fullständigt pulvriserats. Ibland skapas svartsjuka genom att den andre andre begår självdestruktiva handlingar och agerar på ett sätt som är svårt att se med klart sinne. Samtidigt kan svartsjukan leda till att den andre begår just dessa handlingar. Alla bär ett eget ansvar för att hantera sina destruktiva sidor. Svartsjuka är inget att eftersträva eller hålla fast vid. Det är vad det här texten ska påminner mig själv och er som läser om det.

Den förste att förlåta är modigast.

Den första att förlåta är starkast.

Den första att glömma är lyckligast.

 

Peace, friendship and unity <3


Stöd gärna bloggen via Patreon och följ mig på Facebook och Instagram
728 X 90

 

Du kanske också gillar

No Comments

Lämna en kommentar