Att leva med starka känslor

Livets lycka gör så jag flyger mot solen, för att sedan krascha ner i en helvetesgrav och grillas av ångest. Tidigare var det vardag i mitt tidigare liv. Allt handlade om att resa sig från den senaste kraschen och ge sig ut på äventyr igen med ny energi. Utan en tanke på långsiktiga konsekvenser.

Det skapar ett liv av starka konstraster, total lycka varvat med fullständiga kollapser. När man rest sig från kollapsen så börjar man leva någorlunda normalt. Sedan händer något, en fest, en människa, en händelse kastar omkull allt. Hela världen börjar snurra allt snabbare. Festandet blir allt mer intensivt, sömnen blir underskata, överallt öppnas möjligheter upp, det blir en konstant ström av nya människor som kan förgylla livet. Sen tar det stopp. PANG

Jag vaknar upp, kramar om kudden och som ett skadad barn kvider jag i sängen i timmar. Magen svider, tankarna är luddiga och ångesten kramar om mig hårt. Från att ha varit en virvelvind av energi så har jag nu blivit en krypande pöl av ångest. Nu är allting omöjligt svårt. Att träffa människor blir otänkbart, all form av interaktion får hjärtat att pumpa hårt och ångesten stryper min andning. Jag vill bara gömma mig tills allt blir bra igen. Att sköta de mest basala sysslorna blir en rejäl utmaning, att laga mat, äta, städa, ja i det här läget vill jag bara stirra upp i taket eller berusa mig så allt försvinner.

Lyckligtvis har jag lärt mig hantera min energi bättre genom åren. Jag strävar inte längre av att vara totalt maxat, priset är allt för dyrt. Istället tyglar jag mina impulser tänker efter hur berusning, festande, lite sömn, socialisering m.m. påverkar mig. Priset för att må jävligt bra och impulsivt blir att man kraschar och mår förjävligt. Det är helt enkelt inte värt det.

Livet delas av många andra, genom åren har en bekantat sig med allt fler. För att skapa någon form av tillhörighet. flera kan tyckas vara sårade själar, en del har ännu inte nått botten, andra kämpar sig upp. Sist men inte minst finns det människor som funnit harmoni i en tidigare så trasslig tillvaro. För att bryta sig loss från en destruktiv tillvaro krävs det små men många livsstils förändringar.

Det som hjälp mig är främst är rutiner och den ständiga strävan efter att älska mig själv! Det mest obehagliga och svåra jag kunde tänka mig en gång i tiden. Att gå upp samma tid varje dag har haft stora positiva effekter på mig, inte minst att man lyckas ta tillvara på dagen bättre, andra saker jag gör för att balansera min tillvaro är:

  • Prominera (i naturen)
  • Mediditera
  • Yoga
  • Vara kreativ (i mitt fall främst spela gitarr & rita)
  • Tillåta mig själv att vara lugn & ta det lungt! Då brukar jag exempelvis läsa en bok.

Vad gör ni för att hantera er inre värld?

Peace <3


Stöd gärna bloggen via Patreon och följ mig på Facebook och Instagram
728 X 90

 

Du kanske också gillar

No Comments

Lämna en kommentar