Melman möter klubb Naket!

Klubb Naket hade sin premiär förra veckan och succén har inte låtit sig väntas.  Internationella medier har skrivit om klubben premiär som skakat om bland Stockholms konservativa kristna – i denna exklusiva intervju får ni möta några av de arrangörer som fått det hela att ske.

Beläget i en mysig källarlokal söder sitter Damien Eie, Linus Nyström och Joakim Äbb och planerar inför helgens andra fest.

Hur kommer det sig att ni startade klubb Naket?

Tidigare i samma lokal så bedrevs ett tidigare koncept vid namn klubb Vaket och vi ville flörta med det konceptet berättar Linus Nyström. Damien Eie skjuter in:

–Vi skapade ett nytt koncept i samma lokal och även en person ur Vaket konstellationen följde med.

Vad är er vision med Klubb naket?

På denna fråga tänds en glöd i gruppen och Linus tar täten

–Vi vill flytta gränser och skapa något nytt! Det vi lärt oss från underground scenen vill vi ta med hit säger Joakim Äbb.

Damien som precis slutade prata i telefon summerar det hela:

–Vi vill att folk ska klä av sig lite mer, inte bara kroppsligt utan även mentalt. Att skapa en oas för de som är mer öppensinnade, så att människor ska våga vara mer bekväma i sig själva och hur de utrycker sig. Damien fortsätter förklara:

–I dagens nattliv riskerar du att som kille bli kallad bögjävel bara för att du klär dig annorlunda, samtidigt som situationen för tjejer inte är ett dugg bättre  Det finns idag ingen genomtänkt plan när det kommer till nattklubbar i Stockholms uteliv överlag – utan de är gjorda för ”drunken dudes” som dricker skumpa, kör allsång till Avichii och tafsar på tjejer.

klubben har ett strikt fotoförbud för att ge människor möjlighet att känna sig fria.

Vad var responsen från premiären?

–Skitbra! bättre än förväntat, även om vi såklart var lite osäkra om Stockholm var redo för ett koncept som detta berättar Linus.

– Ja verkligen det finns mycket man kan oroa sig för en premiär säger Joakim.

Arrangörerna förklarar att när de är en sådan pass bred publik och en lanserar ett koncept där man kan vara naken och öppensinnad, samtidigt som man släpper in den ”vanliga publiken” så oroar man ju sig såklart att två världar skall krocka. (lyckligtvis gick det bra!)

Vad har ni för planer för i år?

–Vi kommer fylla på med feta bokningar, samarbeten och försätta utmana berättar Linus. Damien får sista ordet i denna intervju:

–Det är svårt att skapa en medlemsklubb i början, men det är vårt slutgiltiga mål. Att skapa en trygg oas fri från sexism, homofobi och nedvärderande fördomar. Att alla som kommer in ska känna sig fria och få utforska sitt inre.

 


Stöd gärna bloggen via Patreon och följ mig på Facebook och Instagram
728 X 90

 

Kommentarer (2)

 • Emma 1 år ago Reply

  Vad var det för åldersgräns på klubben? 🙂

  linusmelman 1 år ago Reply

  18-årsgräns
  Öppet till 03 (Varje lördag)

  Peace 🙂

Lämna en kommentar