CBD dagboken – Rättegången

Delar av den svenska cannabis rörelsen som bildades 2014

Redan innan jag började med CBD-oljan hade jag inlett en hektisk period i mitt liv och inte har det blivit bättre, snarare mer intensivt! I skrivandes så sitter jag på ett tåg färdandes mot Norrköping, för att i morgon demonstrera för cannabisanvändares rättigheter. Jag ska gå på Jens Waldmanns rättegång, den empatiske egenföretagaren som odla cannabis för att lindra hans åkommor. Istället för att behandlas med starka mediciner som bensodiazepiner. Han valde att odla i sitt egna hem för att inte göda den kriminella marknaden genom att köpa cannabis på Gatan. Nu riskerar han att få fängelse. Att dömmas för ett brott utan offer är något som inte ska kunna ske i ett av mest demokratiska landet i världen – Sverige.

Sverige har en fruktansvärd narkotikapolitik som inte bara är ologisk, den är också orsaken till varför Sverige ligger i topp när det kommer till narkotikadödlighet i Europa. Det är skamligt, jag skäms att vara svensk när vårt samhälle gång på gång visar att vi inte tar hand om de som är i behov av medicin, cannabis är en ypperlig medicin

Jag personligen blev väldigt berörd av Jens historia och han är en av de största bidragande anledningarna till varför jag bestämde mig för att bli en offentlig cannabisaktivst. Sedan Facebook-eventet skapades så har jag arbetat åtskilliga timmar med att rekrytera människor och upplysa om Jens situation. Det har blivit en större rörelse än vad de kunnat förutspå. I morgon smäller det!

Jag befinner mig en hypomanisk fas för tillfället

jag somnar förvisso lätt, men jag drömmer oroligt, vaknar tidigt och är konstant speedad. Igår drog jag i alla nödbromsar efter att ha upptäckt de första symptomen. Jag vill verkligen inte må dåligt och plåga mig själv längre.

Det är vid sådant här tillfälle som medicinsk cannabis hade kommit till pass, där snackar vi en effektiv och snabb nödbroms! Men eftersom jag valt att gå offentligt med min historia har jag valt att endast bruka lagliga substanser så som CBD-olja och Té. Jag är dock relativt självsäker på att den här perioden av upprymdhet och orolig sömn kommer tystas ner relativt snabbt.

CBD-olja verkar till stordel långsiktigt. När jag är hypomanisk, är träning, sömn och bra kost den bästa medicinen! Men om det är svår att hålla reda på gör cannabis så att jag kan landa och bli lugn igen. Så jag exempelvis kan sova normalt, eller äta ordentligt.

Genom min medicinering med cannabis så minskar mina svängningar mellan hypomani och depression kraftigt. Cannabis låter mig helt enkelt bli en fungerande och bidragande samhällsmedborgare, istället för en sjukskriven, utbränd och deprimerad människa.

 

Fortsättning…


Stöd gärna bloggen via Patreon och följ mig på Facebook och Instagram
728 X 90

 

Du kanske också gillar

1 Comment

  • Jordan Berg 1 år ago Reply

    Många många tak för delar din erfarenhet med trevlig förklaring. Jag kommer säkert att gräva det och personligen föreslå mina vänner. Jag är säker på att de kommer att gynnas av denna webbplats.

Lämna en kommentar