CBD dagboken – Första dagarna

Efter den bästa sömnen jag haft i mitt liv så vaknade jag upp  – 12 timmar senare.  Jag är något seg men ändå glad och ytterst välmående. Hjärnan som vanligtvis brukar hantera en obeskrivlig mängd antal tankar i en konstant kaos, var betydligt mer samlad när jag vaknade. Cannabis har varit det enda  som lyckats sakta ner min hjärna, som ständigt går på högvarv. Men nu på senare tid har även yoga, meditation, rätt kost och andra livsstilsförändringar gjort att jag hanterat mina tankar bättre.

Tidigare under min självmedicinering valde jag att röka Cannabis Indica, det är en typ av cannabis som tenderar att göra dig lugn och avslappnad. Vilket i mitt fall gör så jag får en mer normaliserad tankeverksamhet, istället för att världen susar runt i 220km/h. Det finns även en annan sort som kallas för Cannabis Sativa, vars rus sätter sig mer i huvudet än i kroppen, vilket tenderar att ge folk energi och bli upplyfta. Dessvärre så tenderar det i mitt fall att leda till paranoia, oro och sömnsvårigheter. Alla påverkas olika, glöm inte det!

Dagen fortsatte i normal takt, vad som dock hände var att min hjärnaktivitet var förhållande vis ”normaliserad” under hela dagarna vilket gjorde att jag kunde uträtta en massa arbetssysslor. Där ibland med att sparka igång denna blogg, första inlägget var faktiskt om denna CBD-dagbok.

 

Under söndagen beslöt jag och en annan att vi skulle tjyuvstarta projektet! Så jag skrev ihop ett första inlägg som många av er kanske redan läst och jag blev otroligt uppfylld av förväntan. Trots mina många år som aktivist har jag aldrig vågat gå ut i det offentliga rummet, jag har propagerat bland min vänskapskrets, bekanta och främlingar man stött på. Men nu var det dags att ge sig ut och faktiskt synas! Det rasslade in stöttande och värmande kommentarer efter det första inlägget. Jag fick faktiskt svårt att sova för jag var så taggad på livet, aktivism, arbetet, framtiden och tusen andra saker snurrade runt i skallen så det tog ändå någon timme att somna.

Efter 6 timmars sömn for jag till arbetet och arbetade likt en blixt hela dagen i tolv hela timmar. När jag väl kom hem vid 23 tiden var jag både mentalt och fyiskt utmattad, det skulle bli skönt att sova…trodde jag. Men det visade sig även vara svårt att somna denna natt och det tog några timmar att somna. Konstigt tyckte jag vid tillfället, det som gick så super snabbt att somna tre första dagarna

Kvällen efter så kände jag ett stort obehag, jag var otroligt stressad över allting, jag började oroa mig om jag var på väg att få ett mentalt sammanbrott och var otroligt stissig. Något som gjorde mig rätt fundersam då jag doserat oljan rätt under dagarna och mått som ett…ja geni om jag ska vara helt ärlig och en gnutta självgod. Nu i efterhand insåg jag att det var ett hypomaniskt-stadie som hade inletts.

Det gick inte att sova

Jag kände någon form av aggression inom mig jag vill slå näven i väggen, jag rullade runt, blev arg, frustrerad och fattade inte vad fan det var frågan om?! Visst att jag hade rökt en joint om dagen samt en massa mer undre ledigheter och festivals. Under mina 7 år som cannabisrökare hade jag aldrig upplevt något liknande, förutom när jag  2012 blev mentalt utbränd för första gången. Varningsklockorna började ringa i skallen, när jag rullade runt och kände mig galen. Klockan var runt 04:00 på morgonen och jag började halv-seriöst fundera på om jag skulle behöva åka in till psykakuten.

Vad fan var det med mig? Hade jag tagit på mig för mycket och för snabbt igen? Jag vägrade bli utbränd igen, jag har blivit det två gånger redan och jag är inte ens 25 år fyllda.

Vid 6 låg jag fortfarande vaken och var inte ett dugg sömning, när jag stängde ögonen blossade det snabbt upp aggression inom mig. Jag började konsulterade lite kära Facebook vänner som var vakna vid den tiden och vi kunde relativt snabbt konstatera att det var nikotinet som var boven. Lyckligtvis hade vi nikotin tuggummin hemma, inom 5 sekunder var allt obehag borta och en stark vrede välde upp inombords och inte mot vad som helst ska ni veta – Fyfan för den drogen!

 

(…fortsättning följer)


Stöd gärna bloggen via Patreon och följ mig på Facebook och Instagram
728 X 90

 

Du kanske också gillar

No Comments

Lämna en kommentar