Lucka 7: Att följa sina drömmar

Det har aldrig varit lättare att förverkliga sina egna drömmar. Med hjälp av relativt små tekniska medel och en brinnande viljestyrka föds instagram-stjärnor, Youtube-kändisar, Blogg-drottningar och allt där emellan. Genom internet går det att nå ut till hela världen med hjälp av ett knapptryck.

Det är en sådan inspirerande känsla att möta människor som skapar sina egna framtid. För vissa rullar det på medan andra kämpar på. För mig kom bloggandet av en relativt slumpartat process. Min artistiska-personlighet föddes under en festival med hjälp av silvrigt-nagelack och några penseldrag av mascara. Som nu efter många år utvecklats till att vilja skapa en plattform för att sprida fred, medvetenhet och ekologi (www.melman.se).  Efter att försökt driva sidan i ett antal år beslöt jag mig för att lägga den på is under en längre tid.  Det är ett allt för stort projekt att ro hem ensam –  det var dessutom aldrig tanken,  utan tanken var att tillsammans med andra skapa inspirerande material samtidigt som plattformen stöttade kreativa människor i ens närhet.  Projektets idé lever än men för att den ska börja blomma krävs nya förutsättningar,  något jag hoppas skapa på sikt genom att följa ens egna inre dröm.

Sedan två år tillbaka bestämde jag mig för att ge allt,  att fullständigt omforma hela mitt liv för att nå den drömmen.  Drömmen om att vara sig själv med fina människor runt om kring en som vill förändra världen på ett positivt vis.  Det är en spännande process helt utan guidebok.  I nuläget befinner jag mig i Thailand för att undvika den svenska vinterdepressionen som fullständigt dränerar mig på all form av energi.  Det är helt utan prövningar,  jag lever på en taight budget med obefintliga marginaler.

Bara för att blogga,  är du helt galen eller?

 

Ja en smula åtminstone,  min förhoppning är att det ska skapa möjligheter att träffa intressanta människor och generera någon sorts inkomst med tiden.    När stressen från pengar minskar (som i nuläget pendlar mellan “shit vad lite pengar jag har”  till att “äh det löser sig”)  kan en lägga mer energi på att skapa något vackert.  

Tanken är att på sikt kunna engagera er som följer bloggen på ett mer interaktivt sätt, genom att kunna crowdfounda ens liv och där med ta mig till platser,  situationer och maträtter som vi alla gynnas av. Spännande eller hur?  Nu ska jag äta bananer och göra djupandningsövningar i monsun regnet 😂

Lämna en kommentar