Du är vad du tänker

Från att ha nedvärderat dig själv, till att nu börja se dig själv som en vän. Det tog en långtid innan strukturerna för ett bättre liv började uppenbara sig. Innan dess kändes livet dömt till evigt lidande.

Det blev till en vana att klaga, nedvärdera sig själv i ensamhet och förslava sig till apatin. Livet du levde då var inget du trivdes med, samtidigt romantiserade du olika destruktiva element. Ensamheten, berusningen och att bemästra den egen orsakade smärtan.

Att bry om sig själv i första hand var en riktig klurig pusselbit i strävan efter ett bättre liv. Det kan tyckas ologiskt och egoistiskt, men det är precis tvärtom. Genom att vårda sig själv, ger det en energi och kraft att hjälpa andra. Istället för att uppoffra sin hälsa för de som stjäl energi, skapar drama och tillför obalans.

Umgås med människor och aktiviteter som tillför energi, ger dig insikter och får dig att växa. Ibland måste man rensa bort rejält bland människor samtidigt som ett moln av ovanor hänger hotfullt i luften. Det tar tid att förändra sitt liv, till ett man drömmer om. Ta hand om dig själv, vårda din kropp med hygien och bra mat, ta kortare promenader, gör något kreativt. Börja prioritera små-saker som gör dig mer välmående. Här har vi alla olika vägar att vandra eftersom människor mår bra av olika saker.

  • Kreativitet, det handlar om att utrycka sig och skapa något genom exempelvis: dans, måleri, träsnideri, trädgårdsarbete, skrivande m.m.
  • Nyttig mat, mer naturliga råvaror, mindre skräpmat dvs. hel & halvfabrikat – de är gjorda på billiga ingredienser och är skadligt för din hälsa
  • Motion, genom att röra på sig blir det lättare att tackla problem. Att vara i god fysisk form ökar ens mentala hälsa.
  • Sömn, att försöka sova regelbundet gör att det blir lättare att tillföra rutiner samtidigt som du återhämtar dig både psykiskt och fysiskt.

Genom att applicera positiva rutiner kan du skapa ett mer gynnsamt liv. Allt hänger ihop, äter du nyttigare mat får du energi till annat. Såsom kreativitet eller träning, vilket gör att du mår bättre. Vetenskapen står tydligt fast vid kosten, motionen och kreativitetens positiva inverkan på människan.

Lämna en kommentar